Az Országgyűlés döntésének megfelelően új törvény született a munkajog alapvető szabályairól. Az új Munka Törvénykönyve (Mt.) 2012. július 1-jén lépett hatályba sok feladatot adva a munkáltatóknak és a jogalkalmazóknak. A HVG Orac szakkönyve az új szabályok megismeréséhez, értelmezéséhez nyújt jelentős segítséget.

 

Az új Mt. valamennyi szabályát magyarázatokkal egybeszerkesztve olvashatjuk a könyvben. A magyarázatok rávilágítanak az összefüggésekre, kiemelik, hogy mi változott a korábbi törvényhez képest, továbbá megjelölik azt a bírósági gyakorlatot, ami várhatóan az új Mt. hatálya alatt is fennmarad.

A jogászok és vezetők ötleteket meríthetnek, hogyan érdemes 2012-től munkaszerződést kötni, jogszerűen felmondani, a munkaidőt beosztani, a munkabért elszámolni, illetve a bíróság előtt sikeres munkaügyi pert folytatni. Az olvasó megismerheti a károkozásért való felelősség, a különleges munkaviszonyok, valamint a munkaerő-kölcsönzés új szabályait is.

A könyvet gyakorló jogászok mellett munkajoggal ismerkedő hallgatók is haszonnal forgathatják, hiszen a törvény megfelelő szakasza szó szerint szerepel, a hozzáírt magyarázat pedig jól érthető és gyakorlatias.

A részletes tartalomjegyzék alapján konkrét kérdésekre is rá lehet keresni, akár a munkavállaló kötelességeire, akár a munkaszerződésre vagy éppen az iskolaszövetkezet és tagjai közötti munkaviszony speciális szabályaira vagyunk kíváncsiak.

A kötethez tartozó CD-mellékleten hatvanhárom, az új Mt.-nek megfelelő, szerkeszthető munkajogi iratminta található. Ezek egy része az új jogintézményekhez kapcsolódó iratminta (például munkáltató általi rendes felmondás határozott idejű munkaviszony esetén), másik része pedig a fennmaradó, de változással érintett jogintézmények alkalmazásához nyújt segítséget.

 

A könyv adatai:

ISBN: 978-963-258-1491

Megjelenés éve: 2012

Formátum: B/5

Terjedelem (oldalszám): 490

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

A Diákjog.hu üzemeltetője a
Diákközéletért Alapítvány

DÖK Portál RSS

A hírcsatorna nem található.