A Diákközéletért Alapítvány képzést szervez diákönkormányzati vezetők, diák és ifjúsági szervezetek vezetői részére. A program fő célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat a jogi előírásokat, amelyek a közoktatás ágazati szabályain túl meghatározzák az iskolában, kollégiumban a diáktársak, pedagógusok sérelmére elkövetett cselekmények jogellenességét. A képzést akkor tekintjük eredményesnek, ha a tréning végén a résztvevő képes felismerni, hogy hol húzódik a határ a diákcsíny és a jogellenes, büntetendő cselekmény között.

 

 

 

 

 

A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium, valamit a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósul meg.

 

A képzés időpontja: 2013. április 5-7.

Helyszíne: Telki, GLOBALL Football Park & Sporthotel

Jelentkezés határideje: 2013. április 2. (A jelentkezési lapot szkennelt formában a következő címre kérjük visszaküldeni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..)

 

A képzés témakörei

I.             A képzés első blokkjában a résztvevők aktív közreműködésével számba vesszük az alapvető jogokat. Ezt követően az előadó vezetésével értelmezésre kerülnek az alapjogok, emberi jogok, gyermeki és diák jogok valamint, védelmük rendszere.

II.            A második blokkban a résztvevők megismerkednek a köznevelési jog, a polgári jog, a szabálysértési és a büntető jog alapelveivel, alapfogalmaival és a jogág e téma szempontjából fontosabb intézményeivel.

III.          A harmadik blokkban jogi szempontból kísérjük végig a fent említett négy jogágon az

•             élet és testi épség,

•             a szabadság és emberi méltóság,

•             a nemi erkölcs,

•             a közfeladatot ellátó személy,

•             a köznyugalom,

•             és a vagyon

elleni azon cselekményeket, amelyek a közoktatási intézményben is megtörténtek, vagy megtörténhetnek.

IV.          A negyedik blokkban a képzés lezárására és értékelésére kerül sor.

 

Részvételi költség

A képzés önköltsége 20.000 Ft, azonban a Emberi Erőforrás Minisztérium, valamit a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásának köszönhetően 15 középiskolás diák részvétele a képzésen ingyenes. A díj megfizetésére az köteles, akinek a jelentkezését az alapítvány elfogadta, a megadott határidőn belül részvételét nem mondta le, azonban a képzésen mégsem vett részt. A jelentkezés következmények nélküli visszavonására a jelentkezési határidő végéig (2012. április 2.) van lehetőség. A jelentkezés elfogadásáról az alapítvány visszaigazolást küld.

A képzéssel kapcsolatban további információ dr. Jásper Andrástól kérhető az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a 20/5388-456 telefonszámon.

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

A Diákjog.hu üzemeltetője a
Diákközéletért Alapítvány

DÖK Portál RSS

A hírcsatorna nem található.